Wat houdt onze gratis bestandscontrole in?

Nadat je drukwerk hebt besteld via Kampert-Nauta Online worden de geleverde bestanden gratis gecontroleerd. Dat wordt regelmatig benadrukt op de website maar wat houdt dat nu eigenlijk in? Wat wordt er gecontroleerd en wanneer wordt een bestand goed- of afgekeurd? En wat gebeurt er als een bestand wordt afgekeurd door ons?

Bij het plaatsen van je bestelling moet je in de winkelwagen per product een PDF-bestand uploaden met daarin het ontwerp. Als de bestelling hier binnenkomt wordt de bijlage geopend door de ordermanagers die bekijken of het bestand voldoet aan een aantal eisen om een optimaal resultaat uit het drukwerk te krijgen. Zij keuren dit dan goed of af.

De ordermanagers zijn gespecialiseerd in het bewerken en/of het opmaken van documenten voor drukwerk en kijken na of deze bestanden drukklaar zijn. De reden hiervan is dat Kampert-Nauta Online alleen kwalitatief hoogwaardig drukwerk de deur uit stuurt. Zowel jij, als Kampert-Nauta Online, worden niet serieus genomen als de pixels met het blote oog te tellen zijn, of wanneer de inhoud van het drukwerk ongelijk is afgesneden. Het verspreiden van mooi drukwerk is voor ons minstens net zo belangrijk als dat het voor jou als verspreider is!

Wat gebeurt er tijdens een bestandscontrole?

De orderafdeling is geheel verantwoordelijk voor het keuren van jouw bestanden die gedrukt zullen gaan worden. Als dit niet zo nauwkeurig gedaan zou worden, zou het vaak voorkomen dat onze klanten een teleurstelling in ontvangst nemen. Sommige klanten zijn namelijk niet op de hoogte van de grafische eisen waar drukwerk aan moet voldoen, waardoor dit na het drukken kortgezegd “lelijker” uit de pers komt dan verwacht.

Waar worden mijn bestanden op afgekeurd?

De meest voorkomende situaties waarop wij een bestand zullen afkeuren, zijn:

  • Er worden RGB-kleuren gebruikt in plaats van CMYK-kleuren
  • De omranding van het bestand heeft geen afloop (ook wel bleed genoemd) van minimaal 3 millimeter
  • De tekst(en) en/of afbeelding(en) hebben een te lage resolutie

Wat als mijn bestand wordt afgekeurd of goedgekeurd?

Als je bestand wordt afgekeurd omdat wij denken dat het niet optimaal gedrukt kan worden, zullen we altijd even contact opnemen. Dit zullen we voornamelijk doen via het e-mailadres van de besteller, dit heeft te maken dat wij graag visueel laten zien wat er eventueel mis is. Het is daarom handig om je mail in de gaten te houden, als jouw order spoed heeft. We zullen zo uitgebreid mogelijk beschrijven wat er aangepast moet worden om wel een optimaal drukresultaat te bereiken. Als dit aangepast is zullen wij het bestand nogmaals controleren en als het bestand dan goedgekeurd is, zullen we het bij de order voegen.

Als je bestand wordt goedgekeurd, dan ontvang je een bevestiging dat wij jouw order in productie hebben genomen. In deze mail zal tevens de factuur bijgevoegd zijn en de leverdatum gecommuniceerd worden. Hierna is het ook niet meer mogelijk om een order te annuleren of aan te passen.